mandag 15. august 2011

ACRYL MÅLEKURS,
PORTRETT ELLER ABSTRAKT

Det vil starte to nye målekurs på mandag 10. oktober. Abstrakt kurset går over 8 formiddager fra 10 til 12, og portrett kurset over 8 kvelder fra 19.30 til 21.30.
Kursa blir haldt i små grupper av 4 personer, og kostar 2500 NOK inklusiv papir, måling og bruk av pensler, men eksklusiv lerret. Kursa passar til både nybegynnarar og vidarekomne.
På begge kurs handlar det om korleis vi er vant til å sjå på ting rund oss, og korleis vi trur at vi skal male dei. Sjølvsagt er det også forklaring om teknikk, fargebruk og litt kunsthistorie.

Kursdata er: 10., 17., 24. og 31. oktober, og 7., 14., 21. og 28. november.

Informasjon og påmelding:
Monica Vermeer, Art-cetera,
www.art-cetera-ulstein.blogspot.com,
art-cetera@hotmail.com,
Kolbeinhaugane 29, 6065 Ulsteinvik, 98445154AKRYL MALEKURS,
PORTRETT:

På kurset om portrett lærer vi å sjå nøyaktig på andletet. Ser vi det vi trur vi ser? Måle vi det vi ser eller det vi trur vi ser? Korleis kan vi lære å registrere det vi ser utan å bli forstyrra av alle fjes vi har i minne vårt? Korleis påverker fargar eit portrett, og kva skjer når vi forstørrer ein del av fjeset?
I ulike oppgaver jobber vi med desse spørsmål. I tillegg er det forklaring om anatomi, akrylteknikk, pensler, fargebruk og kunsthistorie.
Kurset passar for alle: for dei som berre vil ha det kjekt og kose seg med måling på lerret, og for dei som gjerne vi lære å måle portrett. Alle måler på sitt eiget nivå og får individuel hjelp og tips då gruppa er kun fire personer! Sjølvsagt lærer vi mykje frå kvarandre og kan vi diskutere om kva kunst eigentlig er og når vi kallar kunst for kunst.
Kurset går over 8 mandagskvelder frå 19.30 til 21.30.
Kursdata er: 10., 17., 24. og 31. oktober, og 7., 14., 21. og 28. november.
Dei første fire gonger målar vi på papir fordi det ofte er lettere enn å begynne på lerret. For dei som er vant med lerret er det heilt greit å begynne med det.
Kurset kostar 2500 NOK. Det er inklusiv måling, papir og bruk av pensler, men eksklusiv lerret, desse kjøper alle sjølv etter behov.


ABSTRAKT:
På kurset om abstrakt måling handlar det om å finne ulike
motiv å måle. Kva betyr abstrakt eigentlig, og kva forteller abstrakte målerier? Kvifor måler vi abstrakt? Korleis blei abstrakte kunst til, og kvar står den i kunsthistorie?
I ulike oppgaver skal vi prøve å finne motiv å måle på ein abstrakt måte og vi skal lære korleis vi kjem i gang med ein ny måte å måle på. Korleis kan vi bruke fargar? Korleis påverker fargar kvarandre, og kva med form, lys og dybde?
I tilleg er det forklaring om akrylteknikk, pensler og lerret, og ser vi litt på forskjellige abstrakte malerier. I abstrakt kurset er det også kun fire deltakerar.
Også abstrakte kurset passer for alle. For dei som ikkje har målt før, for dei som har målt før men trenger ein ny måte å måle på og sjølvsagt for alle andere måle interesserte!
Kurset går over 8 mandagsformiddager frå kl. 10.00 til 12.00.
Kursdata er: 10., 17., 24. og 31. oktober, og 7., 14., 21. og 28. november.
Dei første fire gonger målar vi på papir fordi det ofte er lettere enn å begynne på lerret. For dei som er vant med lerret er det heilt greit å begynne med det.
Kurset kostar 2500 NOK. Det er inklusiv maling, papir og bruk av pensler, men eksklusiv lerret, desse kjøper alle sjølv etter behov.

Ta med måleglede og inspirasjon!

Monica Vermeer, Art-cetera, Kolbeinhaugane 29, Ulsteinvik, 98445154,
www.art-cetera-ulstein.blogspot.com, art-cetera@hotmail.com
konto nr.3910.35.63163